Дегустационна зала

tasting hall дегустационна

Дегустационната зала на изба „Габровски“ е единствената в района и във нея виното се съхранява съгласно изискванията, а дегустациите се правят на място. Залата разполага с 35 места и предлага дегустация на седем типа вина – бели, червени и десертни, собствено производство, както и гурме дегустация на седем типа вино със седем вида специални хапки за всяко вино. Дегустационната зала на изба „Габровски“ предлага обща дегустация на бели и червен вина по предложение на домакините или по желание на клиентите.  Хоризонтална дегустация – един тип вино от една реколта на различни производители  и вертикална дегустация – един тип вино от различни реколти на един производител. Наред с дегустациите, управителят на фирмата Илиян Габровски, запознава гостите на залата с тънкостите и тайните на винопроизводството, отлежаването на виното, качествата на отделните видове вина, както и с принципите за дегустация на вино, различните етапи при дегустиране и определяне характеристиките на виното.

Дегустациите в изба „Габровски“ се провеждат след предварителна заявка за група не по-малка от 6 души. Дегустацията е с времетраене около 90 минути. Избата разполага и със санитарен възел, отговарящ на всички хигиенни изисквания.

vinetka

Варианти за дегустация

Вариант 1 – Цена на човек – 10.00 лева

Включва дегустация на 3 наливни вина, минерална вода, хляб, лекция.

Вариант 2 – Цена на човек – 17.00 лева

Включва дегустация на 5 наливни вина, минерална вода, хляб, лекция.

Вариант 3 – Цена на човек – 27.00 лева

Включва дегустация на 5 наливни вина, пет вида хапки, съобразени с вината, минерална вода, хляб, лекция.

Вариант 4 – Цена на човек – 15.00 лева

Включва дегустация на 3 бутилирани вина 0,75 л. (бяло, рози, червено вино), минерална вода, хляб, лекция.

Вариант 5 – Цена на човек – 25.00 лева

Включва дегустация на 5 бутилирани вина 0,75 л. (бяло, рози, 3 червени вина), минерална вода, хляб, лекция.

Вариант 6 – Цена на човек – 33.00 лева

Включва дегустация на 5 бутилирани вина 0,75 л. (бяло, рози, 3 червени вина), хапки, съобразени с вината, минерална вода, хляб, лекция.

Вариант 7 – Цена на човек – 33.00 лева

Включва дегустация на 5 бутилирани вина – отлежали във френски дъбови бъчви (Taransaud, Sylvain, Saury, SEGUIN MOREAU и Demptos), хапки, съобразени с вината, минерална вода, хляб, лекция.

Дегустацията се провежда след предварителна заявка на група не по-малко от 5 човека.

vinetka

Желаещите да си закупят вино могат да направят това на място, в дегустационната зала или във фирмения магазин на избата, който предлага освен вина и произведения на изкуството, занаятите и други продукти, характерни за бита и традициите на района.

Продукцията на фирмата се реализира във фирмени магазини в град Свищов, където се оформя търговския външен вид като уникални произведения на изкуството.

Дегустационната зала на изба „Габровски“ се намира в град Свищов на ул. Григор Стоянов № 30 А, телефон за заявки 0898 877 728.

Чрез създадената автентична обстановка с мебели, изработени от бъчви, заобиколени от стелажи с бутилки старо отлежало вино, в дегустационна зала на изба „Габровски“ цари атмосфера, която дава възможност на ценителите да се потопят в света на виното.